Trainers: Simone Geutjes geregistreerd registercoach LVSC en Mirjam Grit gediplomeerd supervisor en mediator
Doelgroep: Professionals werkzaam in verschillende sectoren die belang hebben bij een goede samenwerking.
Niveau: MBO+, HBO, WO Geen aanvangsniveau vereist.
Programmaopzet
In deze cursus leer je hoe je op een inspirerende manier jouw soft-skills op het gebied van samenwerken verder kunt ontwikkelen.
Kernwoorden: reflectie, communicatie, creativiteit en doen.
Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik tijdens een overleg overtuigender overkom?
Hoe kan ik mijn collega effectief feedback geven ook al vind ik het spannend?
Hoe kan ik in de communicatie met mijn manager duidelijk zijn over de grenzen van wat hij/zij van mij kan verwachten?
Hoe kan ik beter omgaan met spanningen op het werk?
Hoe kan ik ertoe bijdragen dat we als team effectief besluiten kunnen nemen?
Hoe kan ik samenwerken met een opdrachtgever ondanks onze verschillende communicatiestijlen
Dit is een kleine opsomming van gedachtes die bij veel mensen regelmatig door het hoofd schieten. Je functioneert naar behoren maar het zou heel prettig zijn als je steviger zou staan in wie je bent, wat je doet en waar je voor staat.
Ieder mens kijkt door zijn eigen bril naar zijn omgeving en ervaart op een eigen wijze de interactie tussen zichzelf en de anderen. Hoe je kijkt maakt ook wat je doet of wat je misschien juist niet doet en welke betekenis je aan de situatie geeft. Als een inhoudelijke discussie tijdens een teamoverleg stevig verloopt, zal de één daar heel tevreden over zijn omdat het eindelijk echt ergens over gaat en de ander zal schrikken van de emoties die daarbij komen kijken en zich juist meer terugtrekken uit het gesprek. Je zit beiden in hetzelfde overleg maar reageert totaal anders op de interactie.
Tijdens de cursus reflecteer je op de wijze waarop jij acteert in de samenwerking.
Wat ligt daaraan ten grondslag? Waar zitten jouw kwaliteiten en waar zie je verbeterpunten?
Tijdens drie bijeenkomsten krijg je de gelegenheid om te onderzoeken hoe je jouw kwaliteiten breder in kunt zetten en welke vaardigheden je verder wil ontwikkelen. Je reflecteert op je eigen gedrag en oefent alternatieve (gespreks)vaardigheden. Je past deze toe in de praktijk aan de hand van kleine opdrachten en krijgt in een online coach-gesprek de gelegenheid om individueel extra verdieping aan te brengen.
Op deze manier ontwikkel je de soft skills die bij je passen en aansluiten bij de dagelijkse praktijk van jouw functie.
We doen dat op een prettige, interactieve wijze waar plezier en diepgang op de voorgrond staan.
Studiebelasting: Drie dagen training van totaal 18 uur, 2 uur online coaching (bij start en tussen tweede en derde bijeenkomst) exclusief thuisopdrachten.
Kosten: € 895 inclusief lunch
Praktijk Koning-Grit is geregistreerd bij het CRKBO. Deze cursus is daarom vrijgesteld van BTW.
Effectief samenwerken met oudersInteresse in ons incompany aanbod? Je kunt je gegevens doorgeven via het contactformulier. Trainer: Anne Koning NVRG-geregistreerd systeemtherapeut Geen aanvangsniveau vereist. Programmaopzet
Literatuurstudie is facultatief. Cursisten krijgen gericht tips voor artikelen en literatuur. |
Systeemgerichte hulpverlening bij geweld in relaties
Interesse in ons incompany aanbod? Je kunt je gegevens doorgeven via het contactformulier. Trainer: Anne Koning NVRG-geregistreerd systeemtherapeut Doelgroep: Professionals die willen leren hoe ze in situaties van relationeel geweld veiligheid kunnen bevorderen. Accreditatie: Registerplein: 8.3 registerpunten voor maatschappelijk werkers en sociaal agogen SKJ: 49.8 registerpunten voor jeugdzorgwerkers Niveau: MBO+, HBO, WO Geen aanvangsniveau vereist. Programmaopzet In deze training krijgen de deelnemers een heldere methode aangereikt voor systeemgericht handelen bij geweld in relaties, zowel in de situatie dat de partners de relatie willen voortzetten als in de situatie waarin zij de relatie verbreken, maar samen ouders van de kinderen blijven.Doel van de hulpverlening is het vergroten van de veiligheid in het gezin. Tijdens vier bijeenkomsten komen de volgende onderwerpen aan de orde:
Door middel van verschillende werkvormen (korte theoretische inleidingen, discussie, beeldmateriaal, inbreng van ervaringen uit de praktijk en rollenspel met trainingsacteurs) krijgen deelnemers de kennis aangereikt en worden houding en vaardigheden geoefend die nodig zijn om het hulpverleningstraject uit te voeren. Tijdsinvestering/ studiebelasting: 4 dagen Literatuurstudie is facultatief. Cursisten krijgen gericht tips voor artikelen en literatuur. |
GezinsdiagnostiekInteresse in ons incompany aanbod? Je kunt je gegevens doorgeven via het contactformulier. Trainer: Anne Koning NVRG-geregistreerd systeemtherapeut Doelgroep: Hulpverleners (zowel op hbo-niveau als academisch niveau geschoold) die werken met ouders en kinderen. Accreditatie: -Registerplein: 8,3 registerpunten voor GGZ-Agogen, Maatschappelijk werkers en Sociaal Agogen -SKJ: 46 registerpunten voor Jeugdzorgwerkers Niveau: MBO+, HBO, WO Geen aanvangsniveau vereist. Om problemen van kinderen en jongeren goed te kunnen begrijpen is het nodig meer zicht te krijgen op het gezinssysteem en de bredere context. In de training ‘gezinsdiagnostiek’ leer je hoe je daarbij systematisch te werk kunt gaan. Tijdsinvestering/ studiebelasting: 3 dagen |